onsdag 18 september 2013

Alster från Fruarna Liljas scrapträff

Helgens scrapträff var helt fantastisk! Jag hade turen att hamna vid ett bord med riktigt sköna typer. Det är så häftigt, att man kan ha så kul och bli så familjär med främlingar på nolltid. Vi skrattade och stojjade, och sjöng!, oss igenom helgen. Och scrappade såklart, även om den sociala biten ibland tog överhand. Men - hade målet bara varit att producera så hade det ju varit lika bra att sitta hemma själv. Det är ju det sociala och att få prata om sin hobby med likasinnade som är grejjen med träff!

Träffen hade också en mängd utmaningar som jag såklart inte kunda låta bli att delta i, tävlingsmänniska som jag är :-) Fredagen inleddes med en utmaning som skulle innehålla: minst 4 mönstrade papper, minst 3 hjärtan, minst 1 stämpel, rosor och spets. Sagt och gjort, här är mitt bidrag (som jag vann tredje pris med i omröstningen! kul, men det blev också den enda vinsten på helgen).
Pappren är alla från märket Crate paper, en äldre serie som heter Random som jag sparat på i två år för jag tycker så om den. Ett av mina mål med träffen det var att öppna och använda det. Jag är så himla nöjd med resultatet, tycker det blev så passande och fint med detta foto. Jag gjorde den också på för mig rekordtid. Kom in i ett bra flow på en gång :D

Lördagens första LO-utmaning var en skiss som skulle följas på något sätt. Det skulle även finnas med minst tre stansade motiv (alltså med en stans, stansmaskin eller digital skärmaskin). Som tur var hade jag kvällen innan skurit ut flera motiv med min skärmaskin så jag hade redan en tanke. Sen skulle den följa skissen också... det svåraste var den ovala formen. Det är stört omöjligt att rita en jämn oval. Men jag fick låna en mall att klippa efter av en snäll tjej.


Jag hade faktiskt en liten utskuren segelbåt också, men den försvann mystiskt. Det undrade vi mycket över så vi döpte vårt hörn av rummet till Bermuda triangeln :)
Jag är nöjd med layouten men såhär i efterhand ser jag att jag borde haft mer fler lager av saker för att få mer stuns i den.

Sista LO-utmaningen på lördag var en bingorad. Bingorader består av olika saker som ska finnas på på alstret. I mitt fall valde jag en lodrät rad som var: vintagebild, chipboard, minst tre olika ord och minst fem "bling" (dvs strass, pärlor, guld eller liknande saker).


 

Även här hade jag tur att jag i sista minuten slängde ner svärföräldrarnas bröllopsfoto som jag en gång tagit kopia på. Det blev min vintagebild (den är ju ändå från 1968). Och återigen var det en pappersserie från Crate som heter On trend som jag "sparat" på länge för det är så fint som jag utmanade mig själv att använda. Jag är jättenöjd. Fotot på alstret är dock inte så bra, får se till att fixa det en annan dag.

Så, ett låååångt inlägg från mig idag. Och då har jag ändå inte tagit med de kort jag gjorde (tre st) + ett "artist trading card". Det får bli nästa post. Summa sumarum  - scrapträffar är vansinnigt roligt att åka på så det måste jag göra oftare. Och vad härligt det är att hitta likasinnade helt oförhappandes och av en slump <3

3 kommentarer:

Jison sa...

Hej hej igen! Ja, den där mystiska båten som försvann....tokigt det kan bli!
Men vad kul att få se dina alster så här i bloggen så man riktigt kan studera detaljer i lugn och ro. Där på träffen är man ju så vimsig så hälften kunde räckt..haha. Jag i alla fall!
Håller med dej om att vi VERKLIGEN hade SUPERKUL vid vårt bord. Repris på det, tack!! 😉
Dina layouter blev verkligen kanonfina allihopa. Och den första är så underbar i sina färger och med kortet och hjärtanen. *gillar mycket-*
Hoppas verkligen vi ses snart igen..tyckte så mycket om er allihop där vid bordet. Goa, naturliga tjejer med massor med humor och glädje. det gillas skarpt!
Ha det bäst och scrappa lugnt. Jag ska försöka uppdatera min blogg också snarast, men den har hamnat lite på efterkälken...oops!
Kram på dej! /Jenny (Jison i Blogglandia)

MezzaNotte sa...

Fina alster som du gjort! Gillar verkligen din stil! Det var så många intryck på träffen så det är roligt att kika på dina alster när lugnet har börjat infinna sig.

Ska försöka blogga några alster i morgon!! Kram Katja

Ywonne sa...

Vilka fina LO's... själv har jag inte gjort så många... det har mest blivit kort, men LO's är så fina att titta på...