lördag 10 november 2012

Sånger, teckensnitt, vellumtrend...och världens sötaste femåring

Min senaste layout med bild från en spontan utomhusfotografering precis när hösten var som vackrast. När marken sprakade av färg och det fortfarande fanns chans till sol. Jag hade bara tur att barnen var medgörliga att fotograferas trots att de var dagiströtta. Men kanske kände de också att allt var så fint och härligt... jag fick ett gäng spralliga bilder då de lekta och skuttade bland löven och på lekplatsen. Den här bilden jag visar nu kände jag genast att jag hade en titel till - en sång som ofta snurrar i mitt huvud... Dessutom gav det en möjlighet att leka med olika teckensnitt. Jag kan lätt nörda in mig på teckensnitt och hitta fina kombinationer på datorn. Med bokstavsstickers är det extra utmanande då jag inte kan ha hur stort lager som helst.. jag måste få det att funka med de jag har helt enkelt.

Bakgrunden är massor av olika washitejper som jag sedan sprayat med vit akrylfärg för att dämpa ner färgerna och "binda ihop" dem med varandra. Jag är verkligen supernöjd med hur det blev, men färgen har tagit evigheter på sig att torka. Den är fortfarande lite smetig när jag tar på den och nästa gång ska jag tänka på att kanske måla med ett lager gesso först (används som grund/häftgrund i målning).

Senaste trenden i scrap-svängen som snackas om är vellum-papper (transparant papper). Det har funnits alltid men fått ett uppsving. Här gjorde jag min egen fjäder, det var väldigt lätt då jag hade Tesas fina instruktionsvideo att följa. Inspiration till att använda vellum kom från Jenni Bowlins fjädrar.

Så, nu kommer bild + detaljbild. Vad tycker du?

Sången är "Snurra min jord, låt mig följa med dig..."

Här syns fjädern...och att jag glömt lägga till å- och ö-prickar på de amerikanska bokstavstickerserna *ooops*

4 kommentarer:

Anette sa...

Vilken härlig LO du har gjort!

Ulrika sa...

Mycket snyggt! Kul idé med washitejpen så där!
Gillar också det fina randiga pappret i ovankant och nederkant! :-)

Beatrice sa...

Vad kul att se hur resulatet blev Niina! Jättefint, härligt foto också. Och visst är det kul när man kommer på en så passande titel sådär! Själv har jag legat på latsidan med bloggandet. Men skapat en del har jag gjort ändå. Får ta mig i kragen och visa upp det bara ;-)

Tesa sa...

Wow, underbar LO. Jag har också de där bokstavsstickersen, men har haft svårt att använda dom. Nu ska jag minsann göra det när jag fick se vad fint det blev:)
Kram Tesa