onsdag 17 oktober 2012

Shakerkort till mamma

Mamma fyllde år här i oktober. Jag hade lite ideer på ett kort åt henne, vad jag ville ha med och så... men ingen riktigt klar bild. Så jag googlade lite på skisser och kom till bloggen Lillblomman Skissar. Så jag gav mig den på att använda skissen till mammas kort. Det är himla bra, när inspiration och hjälp finns bara ett par klick bort :-)

Det jag hade som jag visste att jag ville ha med var först och främst texten. Ända sen jag såg den stämpeln, Jag diggar dig från Gummiapan, visste jag att jag ville ha den till ett kort till mamma. Hon brukade nämligen sjunga det för mig när jag växte upp (det är från en sketch med Povel Ramel).

Sen skulle såklart den nya björnstämpeln vara med ihop med rävstämpeln som jag haft ett tag. Det är mina söner nämligen, deras "signatur" stämplar om man så vill som knyter an till deras namn. Jag har stämplat dem med grå kontur och färglagt med akvarellpennor för att få en mjukare känsla.

Bakgrunden är vellum-papper som jag sytt i sektioner och fyllt med glitter och paljetter för att få ett "shaker" kort. Det var lite pilligt men kul.


Här syns glittret och paljetterna som åker runt i kortet. Glittret fastnar iofs lätt där det är, om man inte tar i och skakar ordentligt...
 
Tack för att du tittade in, lämna gärna en kommentar :-)

 
 


5 kommentarer:

Karolina sa...

Åh vad fint kort! Stämplarna är ju supersöta, verkligen som dina barn.

Beatrice sa...

Sånt charmigt kort, fin färgläggning som passar bra ihop med dessa motiv och kul textstämpel. Roligt att citera den gamla låten. Hoppas gummiapan kommer till göteborgsmässan i år igen, för det fanns så mycket fint sist :-) kram!

Ywonne sa...

Jättefint kort !
Jag har aldrig gjort ett shaker... men blev lite inspirerad nu *S*
Ha det bra !

LillBlomman sa...

Riktigt läckert kort och jag uppskattar ett så välarbetat alster! Vad skoj att du ville vara med! Kramar!

Petra/Paradise sa...

woooow!!
Detta kortet var verkligen toppenfint!
Gillar färgerna massor och texten var verkligen pricken över i:et!! :D

Lycka till i utmaningen! :)

kram Petra