fredag 28 november 2014

Alster från Falköpings scrapmara

Mamma och jag tog oss iväg till höstens scrapmara i Falköping. Vi har varit med två gånger innan och det är alltid himla kul och välorganiserat + att jag brukar få mycket gjort. Denna gång var jag med i tre av tävlingarna och jag fick också gjort en layout till Cili-in-papers novemberutmaning.

Utmaningen är att endast använda svart, vitt och en valfri färg. För mig blev det orange för det passade fotot så bra. Hela layouten baseras på en riktig favorit bild, en "selfie" men mina bästa tjejer på vår årliga träff. Det är en mobilbild så den har sina skavanker men det är så mycket mening i denna så jag hade riktigt längtat att få scrappa den. Jag som har svårt för titlar hittade ett underbart citat av Audrey Hepburn och jag använde en del av och skar ut det med min Silhoutte kvällen innan scrapmaran. Jag skar ut den i vitt cardstock (tjockare papper) och målade den sedan på plats med svarta-tavlan-färg för att få den riktigt härligt matt svart. Sen har jag limmat den med limpistol och låtit limmet torka lite innan jag tryckt fast den. Då blir det lite dimension på det hela. Här kommer nu layouten:Alstret till Cili-in-Papers novemberutmaning.

Nästa layout var till en av tävlingarna på maran. Reglerna var att det skulle vara med minst en tomte på alstret, annars valfritt alster. Tur jag hade packat ner ett gammalt, sött kort på äldsta sonen. Jag kom igång rätt snabbt med denna då jag fick idén om att klippa ut en titel på frihand. Jag gillar verkligen det utseendet, tycker det blir kul. Nu tog det ju rätt lång tid då det var ett lång ord men jag höll resten enkelt så jag hann klart i god tid innan inlämning. När jag tittade på alla inlämnade alster kände jag att den här omröstningen vinner jag aldrig då mitt verkligen stack ut i mängden stilmässigt... Men så fel jag hade! Första pris! Jag blev jätteglad att folk gillade den, det är verkligen gott för själen och självförtroendet med uppskattning :)


Så en sista layout där utmaningen på maran var att endast skapa i blått-grått-silver. Först tänkte jag inte vara med för det är ingen favorit färgkombo + jag trodde inte jag hade några foton som passade. Men sen kom jag på att ballongbilderna på mellansonen är ju festliga och "nyårsaktiga" som färgkombon syftade till. Och bakgrundspappret är en sån där favorit som blivit liggandets länge för jag inte har hittat rätt användning för det. Är jättenöjd med denna också och tycker fotona kom till sin rätt, vilket oftast är det viktigaste för mig när jag gör layouter.

 
 
Så, det var det denna gången. Visst var jag duktig och produktiv? Jag ser redan framemot nästa pysselträff/mara - när jag nu kan komma iväg på någon. Lämna gärna en kommentar, vilken tycker du tex bäst om? Det är så kul att läsa : )
 
Trevlig helg // n.

Inga kommentarer: