söndag 12 januari 2014

En layout ur nästan ingenstans

Jag har gett mig på att pyssla med "Project Life" (förkortas PL). Det är egentligen ett varumärke, men som orden inlines och mack, har det också fått ge namn åt ett sätt att scrapbooka. Kort sagt så scrappar man främst i uppdelade fotofickor och lite som dagboksvis - veckor, månader eller som jag kvartal. Egentligen är det väl en blandning av vanlig traditionell "sätta foton i album" och scrapbooking (dvs dekorera och skriva till). Det är svårare än man kan tro, i alla fall för mig! Jag har gjort ett (1!) kvartal klart av 2013 och gett mig f-n på att göra klart. Så min mesta pysseltid går åt till att redigera foton från förra året... seeeegt.

Idag fick jag dock ett ryck, sopade iväg PL-sakerna från bordet och gjorde en vanlig layout till Sirap-i-Paris-bloggen. Fotona hade nämligen råkat hamna i 2013-albumet, men de är från oktober 2012. De är så fina färger och härligt snitt så jag ville gärna scrappa dem och papprena passade så fint till.


Jag fotade först och skrev sen. Det var smart för självklart både stavade jag fel
och snubblade med pennan så det blev kladdigt och fult...
gillar verkligen inte min handstil :(
 
Som inspiration har jag använt Scrapidoos skiss för januari-februari.
 
Nu ska jag ge mig på fotona från förra året igen. Förhoppningsvis får jag iväg dem för framkallning innan allt för mycket av 2014 har gått (jo, jag tänkte försöka detta år också...) *suck*
 

 
 


Inga kommentarer: