söndag 24 juni 2012

Jordgubbar, livet och döden...

Det var länge sedan jag uppdaterade på bloggen. Men det beror faktiskt på att jag har varit kreativ och gjort alster! Här kommer den första... En mixed media tavla som handlar om livet och döden. Hur då? undrar säkert någon läsare nu. Jo, jag har varit besatt av att måla jordgubbar ända sen jag började med mixed media. Jordgubbar representerar nämligen min pappa och det löfte jag gav livet när han gick bort för tre år sedan. Pappa älskade jordgubbar och grädde så mycket att han darrade när han åt det (jordgubbar + ovispad grädde + socker som mosades ihop). Pappa älskade också livet och han var inte rädd för att leva det. Jag däremot är praktisk... och lite snål. Men den våren han gick bort bestämde jag mig för att aldrig någonsin neka mig själv jordgubbar när jag blir sugen och går förbi en försäljare, även om de är dyra eller det inte är läge att slafsa i sig jordgubbar (typ på en knökfull pendel hem). Det är mitt sätt att bejaka livet och hedra pappa. Med den här tavlan ville jag dokumentera det och alltid påminna mig själv.


Tjock med akrylfärg och modeling paste. Texten kommer från konferensblocken från Posthotell. Jag snodde med mig ett par stycken :-)Understa lagret är servetter från IKEA och kinesiska dagstidningar. Hoppas det inte står något konstigt i artikeln. Det skulle pappa dock skratta gott åt.
Dessutom tävlar jag i Scrapfabrikens juni-utmaning som passande nog har tema jordgubbar. Nu är det verkligen jordgubbssäsong - så njut och älska livet!

5 kommentarer:

BellaMio sa...

Underbart härlig historia och väldigt vackert skapande!

En jordgubbskram till dig!!

Anneth Strinnholm sa...

Så fint! Tänkvärd historia och läckert skapande. :)

Magenta sa...

Åh så underbart med jordgubbar jag älskar ju dem!! Så din historia,min pappa dog ju för 3 månader sen så jag kan relatera till den så väl.

Beatrice sa...

Verkligen tänkvärt det du skriver om, och vilket fint sätt att minnas din pappa och hur han var.

Tigerblomma sa...

Härlig tavla och ett underbart förhållningssätt till din pappas bortgång. Tack för att du delar med dig.