söndag 16 februari 2014

"Är det bubblor ni vill ha?"

Världens härligaste citat fick bli titeln på denna layout. Fotot är från förra årets första stranddag, rekordtidigt i juni. Vi hade med såpbubblor, riktigt fin kvalitet, och vinden hjälpte oss fylla hela himlen med bubblor. Bakom oss var en annan familj. De fick alla bubblor rakt på sig och skrattade och lekte. När Mickel upptäckte dem ropade han ut så högt han kunde "Är det bubblor ni vill ha, så är det bubblor ni ska få!". Jag tror hela Vallda-Sandö vek sig av skratt! Underbara, generösa unge :-)

Fotona vart sådär, det är svårt med solen så högt på himlen. Färger och kontraster blir skarpa och jobbiga. Men det blev skrappat ändå, just för att jag ville minnas händelsen och citatet.



Layouten visar jag även på Sirap-i-paris-bloggen. Där berättar jag mer om hur jag gjorde ordet bubblor med hjälp av vattenfärg, pensel, Photoshop och min skärmaskin Silhouette Portrait. Eller jag länkar till den video som jag följde i alla fall :-)

Tack för titten. Nu ska jag sätta mig och längta lite till en ny sommaren och skönt strandhäng...

lördag 8 februari 2014

Blogghuvud till författarblogg

Min goda vän har blivit författare, och då krävs en stilig blogg. Gladeligen hjälper jag till och resultatet blev klart precis:

Besök gärna bloggen www.ekensten.se! Snart kommer även de fina böckerna om Tage ut i butik.

Ann-Charlotte skriver just nu barnböcker i åldern "just lärt sig läsa" men vi tyckte bägge två att blogghuvudet inte skulle vara för barnslig för det är inte säkert hon stannar i det skrået. Grafiskt snygg och illustrerad känsla var vad vi sökte. Tycker du jag lyckades?