lördag 29 september 2012

Psykoanalyserad...och en massa svammel

Blev sugen på att testa ännu en trend i scrapbooksvängen - cirkeldiagram. Oftast har man någon form av data eller uppgifter som man vill presentera med sitt diagram men jag gjorde diagrammet först och fick verkligen analysera vad jag skulle fylla diagrammet med. Inte för att det är ett måste, som dekorelement så kan det räcka. Men det behövdes något... och du ska tro att jag gått igenom ämnen. Till slut bestämde jag mig för Carl Jungs personlighetstest som säger vilken typ-människa man är (Jung Type Index). Så man kan säga att den här LOn är en hel massa svammel. Jag förstärkte svamlet med en svamlig rubrik, som dessutom är gramatiskt fel för jag hade inget A i alfabetet som jag ville använda. Strunt samma liksom, den är fin. Det är härliga papper, Heidi Swaps sugar chic, och roligt att göra en väldigt "spretig" LO. Jag har dock tänkt ändå mycket på riktningar och hur ögat ska läsa layouten. Pilarna ska förstärka detta och hjälpa betraktaren att fokusera på det viktigaste.

Dessutom följde jag skissen och deltar i Svensk Scrapbookings septemberutmaning så önska mitt svammel lycka till :-)

Det är många olika teckensnitt på denna också, något som jag tycker är väldigt kul att experimentera med.

söndag 23 september 2012

Halli, hallå i skördetid

Jomenvisst är jag kreativ! Bara inte nog för att det ska synas på bloggen :) Har haft en liten svacka med många halvfärdiga projekt... och ingen lust att fota. Men idag har jag pysslat hela halva dagen med goda vänner som var här för att fira min födelsedag. Är så glad och lyckligt lottad!

Här kommer ett höstigt alster som blev färdigt idag och som deltar i Scrapfabrikens septembertävling. Temat är Äpplen och skördetid. Pappren jag använt är från Bo Bunnys serie Kitchen spice. De har legat lääänge här hos mig... och nu när jag blev sugen på att göra något galet mönstrat i varma färger så kom de väl till pass :-) Det är inte ett kort utan, jag vet inte, en liten tavla bara i måttet 16 x 16 cm. Gillar den stora äppelstämpeln från Hero Arts också. Och teckensnittstämplarna från Lawn Fawn.
Dessutom har jag gett mig på att sy i papper FÖR FÖRSTA GÅNGEN! Tro det eller ej... fin teknik som jag inte behärskar till fullo än. Får öva mer helt enkelt.

Glad höstdag önskar jag er alla!

torsdag 13 september 2012

Me, myself and I

 
 
 
Såhär ser jag ut.  Och svar på pyssliga frågor om mig kan du läsa på Sirap-i-Paris-blogg.