måndag 27 augusti 2012

Ny bild på LO

Märkte att fotot på mitt förra inlägg blev lite "sönderredigerat". Fotade med iPhone och redigerade i Photoshop-appen så det var lite svårt att avgöra hur det faktiskt blev. Så här kommer den igen + en detalj bild.
Dessutom vill jag berätta hur härligt det var att sitt och pyssla med likasinnade. Att kunna börja en diskussion om komposition, balans och färger och folk förstår en! Det saknar jag, känner mig lite ensam i mitt pysslande ibland. Så jag måste på fler träffar :) Även om det är grymt jobbigt att packa, släpa på och packa upp sina grejjer...

Bilden då på kära maken som dricker öl. Haha, skrattade gott åt detaljerna jag la till - mycket humor i denna. :) Och kärlek, såklart.

De små stjärnorna är en favorit! De är av trä och är jättefina som de är eller att färga in med till exempel distressed-färger. Sirap-i-paris har dem och tar förhoppningsvis in fler varianter små trädekorer från Studio Calico.

Detaljbild, där jag lyckats fota så det guldiga fotohörnet syns.

lördag 25 augusti 2012

Live från scrapmaran

Bloggar live från scrapmaran i Uddevall! Har hunnit med en del, bland annat denna lo som jag är rätt nöjd med. Finaste maken :)

fredag 24 augusti 2012

Har packat min väska

En väldigt, väldigt tung väska står i hallen och väntar på avfärd kl 6.40 imorgon bitti. Väskan, och jag, ska på vår andra scrapmaraton i Uddevalla. Ser väldigt mycket fram emot en hel dags pyssel med likasinnade galningar :-). I väskan har jag förutom grundmaterial och verktyg ett bokprojekt. Tänkte altra en reklambok för Uppsala till en fotobok över våra höstutflykter förra året. Men jag har som sagt massa annat med också. Det är ju alltid svårt att veta vad en blir inspirerad till att göra. Och jag gillar tävlingar och utmaningar (som de brukar ha på scrapträffar) så jag är beredd på det mesta :-)
Ha en härlig helg! Se till att pyssla eller skapa lite, det är fasiken bra för själen alltså.

söndag 19 augusti 2012

Ett tävlingsbidrag med tre stora trender

Ni som inte scrappar kanske inte vet att scrapbooking är väldigt trendkänsligt. Varje säsong dyker det upp stilar, färger och tekniker som är extra "heta". Jag inspirerades av en bild i Mollys scrapbookings augustitävling och snappade upp hela tre trender ur bilden. Metall, pilar och "ombre" som jag inte hittat någon bra översättning för men gradering kanske... eller skuggning. I alla fall ser ni effekten på cirklarna bakom fotot. De har jag gjort genom att måla med Mr Huey's color mist i färgen Cameo. Pilarna i metall är gjorda i aluminiumtejp från Biltema. Väldigt roligt material som jag känner kommer dyka upp lite här och där i mina alster.



Fotot är på pojkarna när vi var på Smögen i somras. De var så söta! Jag hade köpt ett fyrpack yoghurt med såklart fyra smaker. Hur ska det här gå nu då? tänkte jag. Det blir ju lätt kiv. Men de valde varsina smaker och sen satt de och matade varandra en lång stund så de bägge fick smaka av alla. Ljuvliga ungar, när de är så goa. Jag smög runt med kameran och fotade massa bilder. Den här var kanske inte den tekniskt bästa, men den hade mest känsla. Och det är minst lika viktigt :)

Tack för titten!

torsdag 16 augusti 2012

Testat ny teknik

Christy Tomlinson är en mixed media konstnär som jag gärna inspireras av. På sin blogg lägger hon varje månad ut en video med ny teknik. Denna gång visade hon hur man gör en tavla med bokstäver som masker. Jag provade men med hjärtan istället och en ny turkos färg jag köpt. Gillar den skarpt så den kommer dyka upp på fler alster :)
Tavlan har legat halvfärdig några dagar men jag är lite för trött för att ta fram kameran och dra igång dator och photoshop. Det blir en mobil-bild och PS express för iPhone. Funkar väl? :) Tack för titten, och lämna gärna en kommentar - det är så kul att få <3

onsdag 1 augusti 2012

Fyra Hipstamatic 10x10-foton på en layout

Som rubriken säger så har jag scrappat fyra 10x10cm foton på en layout. Tyckers själv de är lite för stora för det, ska försöka hitta ett sätt att framkalla dem mindre eller börja skriva ut själv mer. Men jag är väldigt förtjust i dessa foton, de är så fina i färgen och alla är så härligt glada. Denna layout tänkte jag skulle passa ihop med den här, Blommornas drottning, som jag gjorde tidigare. Men jag dubbelkollade aldrig bakgrundspappret - det var en annan färg så de matchar inte fullt ut. Jaja, så kan det gå... Någon som har tips på hur man fotar guldfärg så det blir bra? Washitejpen är nämligen väldigt guld, men det syns ju knappt alls på fotot tyvärr :(